onder_dak_noordtransept_0606e_650pix
Een plaat die uitnodigt tot meditatie?  Een glimp van de (achter)ingang van de hemel? Nee, het is een kijkje onder het dak over het transept van de kerk.

 

Deze keuze leidt u niet naar een cultuur-historisch onderwerp van het monument, maar naar een bijzondere ruimte van de kerk, de moeite waard om kennis van te nemen.

Onder het dak van de kerk kunt u over loopplanken een ‘recreatieve’ wandeling maken over de gewelven van het middenschip en het transept. Een hele bijzondere ervaring. U krijgt het gevoel dat u over ruggen van kamelen loopt.

Er is ook een praktisch nut van de loopplanken. Het geeft toegang tot de elektrische installatie en openingen in de gewelven waardoor ondermeer touwen neergelaten kunnen worden om beneden zaken aan op te hangen, zoals bijvoorbeeld de Adventskrans die in de kerk hangt gedurende de vier weken voor Kerstmis.

Hieronder worden enkele sfeerfoto’s getoond.

onder_dak_boven_kerkschip_0610e_650pix
Zicht over het middenschip van de kerk.

 

onder dak 5298e_resize
‘Recreatie’ voor jong en oud.

 

onder_dak_gewelven_viering_0603-e_650pix
Dit is de plaats van de viering of kruising van het schip en transept. Boven dit punt staat de angelustoren.
De solide staalconstructie werd in 1998 aangebracht bij de herbouw van angelustoren en vormt feitelijk de voet van de toren. De toren is nu bestand tegen alle windkrachten.
NB. De originele angelustoren werd door een hevige storm in 1920 vernield en werd pas herbouwd in 1998.

 

vorigeHB volgende HB Naar-indexHB