Zondag 31 oktober 2010.   Aanvang 14.30 uur

Emily Beynon, fluit – Mikhail Zemtsov, altviool – Godelieve Schrama, harp

 

Programma

Mozart Sonate voor fluit en harp

Schubert Sonate Arpeggione (arrangement voor altviool en harp)

Debussy Sonate voor trio

 

2010BeynonSinds 1995 is Emily Beynon als solo fluitiste verbonden aan het Concertgebouworkest.

Emily werd in Swansea geboren en kreeg haar opleiding aan het junior department van het Royal College of Music in London bij M. Ogonovsky, en vervolgens bij William Bennett aan de Royal Academy of Music (London) en bij Alain Marion in Parijs.

Tijdens haar studie won zij prijzen op Internationale Concoursen in Praag, Japan en Parijs. Sindsdien heeft ze vaak opgetreden als solist met orkesten als the BBC Symphony, het Concertgebouworkest, the Philharmonia Orchestra, the Academy of St.Martin in the Fields, the Vienna Chamber Orchestra en the New Japan Philharmonic. Zij heeft drie CDs gemaakt voor ‘Hyperion’ en één voor Exton (Japan).

Naast haar solistenwerk en haar orkestbaan speelt zij graag en regelmatig kamermuziek met haar zuster, harpiste Catherine Beynon, haar vaste begeleider pianist Andrew West en ook met vele andere musici, zoals Jean-Yves Thibudet, Steven Isserlis, Boris Berezovsky, Godelieve Schrama, the Brodsky Quartet en met de ensembles Nash en Viotta.

Emily is ook een gepassioneerd docente en wordt regelmatig gevraagd om masterclasses te geven over de hele wereld. In 2008 heeft uitgeverij De Haske twee etudeboeken van Emily uitgebracht (Bel Canto en Köhler/Gariboldi) en er zijn er nog twee in voorbereiding.

Samen met zakenvrouw Suzanne Wolff heeft Emily de zomercursus, genaamd de Nederlandse Fluit Academie, opgericht (www.neflac.nl) om jong talent van binnen en buiten Nederland te stimuleren en inspireren!

 

2010ZemtsovMikhail Zemtsov werd in 1969 geboren te Rusland en ontving zijn eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd van zijn moeder Ludmila Levinson. Daarna studeerde hij aan het Tsjaikovski Conservatorium te Moskou bij Galina Odinets en aan het Maastrichts Conservatorium bij Mikhail Kugel (Soloist Master Degree “cum laude”). Hij ontving het “Diplome with Distinction” aan het Associated Board of Royal Schools of Music (GB) en het “Solist Diplom mit Auszeichnung” aan Hochschule für Musik, Hamburg, Duitsland.

Hij is winnaar van 1st International Viola Competition (1998, Wenen) en Elisa Mayer String Competition (1998, Hamburg).

Als solist trad hij onder andere op met het Moskou Conservatorium Kamerorkest, het Lima Philharmonisch, New World Chamber Orchestra, Nationaal Symphonie Orkest van Mexico, Luxembourg Philharmonisch (R.Strauss “Don Quixote” met Misha Maisky als cellist), Wiener Volksoper, Hamburger Symphoniker, Stavanger Symphonie Orkest, ODSO (Canada) en Het Residentie Orkest in Rusland, Duitsland, Belgie, Holland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg,Noorwegen, Canada, Mexico en Peru en nam 6 CDs met kamermuziek op (Sony Masterworks, Tower records, Deutsche Welle Koeln). Zijn Solo CD “The Last Rose of Summer” is op de 2de plaats bij Top 50 van TROS geland en het was met een 9 (uitstekend) beoordeeld bij het tijdschrift Luister.

Zemtsov is veelvuldig te horen op Internationale Festivals zoals Zacatecas, Cervantino(Mexico), Bastad (Zweden) Rosendal, Egersund (Noorwegen), Lübecker Kammermusikfest, Bodensee, Oldenburg (Duitsland) Tuscan Sun,

 

2010SchramaGodelieve Schrama, in 1996 onderscheiden met de Nederlandse Muziekprijs, heeft zich sindsdien ontwikkeld als een zeer veelzijdig en avontuurlijk musicus. Als soliste trad zij onder andere op met het Radio Kamer Orkest (nu : Radio Kamer Philharmonie), het Residentie Orkest, het Rotterdams Filharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze werkte samen met dirigenten als Frans Brüggen, Ton Koopman, Anthony Halstead, Gerard Korsten, Lev Markiz, Matthias Bamert en Ed Spanjaard. Als harpiste van het gerenommeerde Schönberg Ensemble speelt zij het gehele repertoire voor ensemble uit de 20ste en 21ste eeuw. Naast uitvoeringen van het bestaande repertoire speelt zij ook werken die ontstonden naar aanleiding van door haar verstrekte compositieopdrachten. Deze resulteerden o.a. in een CD met Nederlandse Harpconcerten. De laatste jaren verschijnen er op haar verzoek vooral nieuwe kamermuziekwerken, van onder andere Klaas de Vries (2005), Oene van Geel (2006), Param Vir (2008) en Micha Hamel (2009).

Kamermuziek speelt Godelieve Schrama tijdens festivals zoals het Orlando Festival, het West Cork Chamber Music Festival en het Delft Chamber Music Festival. Zij doet dit samen met musici als Marieke Schneemann en Emily Beynon (fluit), Vesko Eshkenazy (viool), Larissa Groeneveld (cello), het Auryn Strijkkwartet, het Van Brugh Strijkkwartet, sopraan Charlotte Riedijk en percussioniste Peppie Wiersma.

Sinds 2001 is Godelieve Schrama Professor of Harp aan de Hochschule für Musik in Detmold (Duitsland) Zij geeft binnen die functie regelmatig masterclasses en zomercursussen.

Godelieve Schrama bespeelt een Lyon & Healy style 23 harp en een Lyon & Healy model Salzedo.